Mezopen

A MEZOPEN jelenleg az egyik leginnovatívabb eszköz hazánkban a bőrfiatalítás területén. A kitűnő eredményeiről híres dermaroller tovább fejlesztett, gépesített változata, melynek használata egyszerű és biztonságos, és kezelés közben a vendég igényeinek és fájdalom érzetének megfelelően, észrevétlenül tudja változtatni a tű méretét. 

A dermarollerhez képest, a kezelés kisebb fájdalommal és vérzéssel jár. Az arc minden kontúrját lehet vele kezelni, még az érzékenyebb. nehezebben hozzáférhető területeket is. A mikro tűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ez tovább csökkenti a hegképződés és illetve a szöveti sérülés kockázatát, valamint segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását. 

A MEZOPEN 12 tűvel ellátott kezelőfeje a bőrfelszínre merőleges irányban tűszúrásokat ejt. Az automatikus fel-le mozgása által, pillanatok alatt nagyszámú mikroszkopikus nagyságú tűszúrást ejt így növelve a rejuvenációs kezelések eredményességét. biztonságosabb a páciens számára, mert jóval kevesebb az epidermális trauma., a kezelés pedig kisebb fájdalmat és diszkomfort érzést okoz, mint a hagyományos roller.

A MEZOPEN kezelések eredményessége az olyan kezelésekével vetekszik, mint a frakcionált lézer, IPL, Laser Resurfacing és a kémiai peelingek. 


KOLLAGÉN INDUKCIÓS TERÁPIA /C.I.T./ 

A bőrünkben lévő kollagén, és elasztin rostok jelenléte adja bőrünk rugalmasságát, az idő múlásával viszont a vízmegkötő képessége folyamatosan csökken, ennek következtében alakulnak ki a szarkalábak, majd ráncok, valamint a bőr veszít rugalmasságából és feszességéből.
Az eljárás során az apró tűk, mikro sérüléseket ejtenek a bőr felszínén, ami szabad szemmel nem látható és nem érezhető. Ekkor a szervezet azonnal reagál erre a „sérülésre” és elkezdi gyógyítani. A test kollagént és elasztint kezd termelni – ez a két fő kulcsfontosságú építőeleme a bőrnek. Mivel nem történt meg a már meglévő „öreg” kollagén eltávolítása vagy „tényleges károsítása”, a létrejövő új kollagén formációk hozzáadódnak a meglévő kollagén szintekhez. A kollagén termelődés indukálása természetes folyamat, ezért a kezelés nem okoz semmilyen károsodást, vagy allergiás reakciót. A folyamat és a hatás még a kezelést követő hónapokban is tart. 

MEZOPENNEL TÖRTÉNŐ KEZELÉS 

A MEZOPEN kezelés egy újabb, hatékonyabb eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyag bejuttatására célzottan a ráncokra, valamint a problémás területekre. A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait sem engedi felszívódni, így csak a használt anyag 0,3 %-a tud hasznosulni a bőr felső rétegében, így nem tudják a kívánt eredményt biztosítani. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, megnő a bőr áteresztő képessége, a mikro tűk steril csatornácskákat hoznak létre, ezzel lehetővé teszik a hatóanyagok bejuttatását a bőr mélyebb rétegeibe is egyaránt, ahol tapasztalhatunk egy azonnali látványos eredményt, amely a hatóanyagnak köszönhető.


Látványos és tartós eredményt érhetünk el az alábbi területeken: bőrfiatalítás, hegek kezelése, májfoltok, depigmentációs kezelés, és egyéb bőrhibák javítása, valamint hajhullás több típusa ellen is eredményesen használható. 

Nagy előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, minimális fájdalommal jár. A kisebb tűméretekkel, akár érzéstelenítés nélkül is lehet a kezelést végezni, a vendég egyéni érzékenységének és fájdalomküszöbének megfelelően. 

KEZELÉSI TERÜLETEK: 

- aknék, hegek és műtéti hegek kezelése
- mély ráncok csökkentésére
- striák (terhességi, elhízási csíkok) eltüntetésére
- atrófiás hegek kezelésére
- száraz bőr kezelése
- megereszkedett, petyhüdt bőr kezelésére az egész testen
- ráncok (különösen a száj körül és szarkalábaknál)
- tág pórusok kezelésére
- bőrfeszesítés, lifting kezelésre
- bárányhimlő után visszamaradt kis besüppedésekre
- pigment hiányosságnál (hipo pigmentáció) melynek eredménye hegesedés, öregségi foltok 

A MEZOPEN KEZELÉS ELŐNYEI: 

- Nincs ismert mellékhatása
- Látható/érzékelhető javulás a kezelést követő pár napon belül, már az első kezelés alkalmával
- Nincs ismert mellékhatása vagy napfény érzékenység a kezelés után
- Rövid gyógyulási idő (fél-egy nap)
- Nincs maradandó sérülés vagy heg
- Nincs zúzódás, fertőzés, elszíneződés vagy egyéb komplikáció
- A hatóanyagokat nagy mennyiségben a kellő mélységbe juttathatjuk
- Minden bőrtípuson alkalmazható a kezelés (kivéve vadhús, lupusz eritematózusz, stb.)
- Vastagabb irharéteg hozható létre a felhám károsítása vagy eltávolítása nélkül 

KERÜLJÜK A MEZOPENNEL TÖRTÉNŐ KEZELÉST AZ ALÁBBI ESETEKBEN: 

- aktív bőrfertőzés, pattanás, ekcéma stb. - herpesz, anyajegy
- krónikus bőrbetegség
- véralvadási problémák 

- gyenge gyógyulási képesség
- rosszindulatú bőrelváltozások
- aktív akne, ekcéma
- arcpír (Rosacea)
- pikkelysömör
- komoly solaris keratosis
- kiemelkedő anyajegy, szemölcs
- keloid képződésre való hajlam
- terhesség és szoptatás
- kezelést megelőző fél éven belüli hámlasztás
- érzéstelenítő krémmel szembeni allergia (lidokain érzékenység)
- különböző gyógyszerek pl. roacutan, vérhígító, illetve véralvadásgátló szerek, továbbá aszpirin és aszpirin tartalmú gyógyszerek szedésekor
- cukorbetegség